Over ons

 

ariocarpus in bloei

Wij van Rheingold Exotics geloven dat elk huis en tuin een upgrade verdient met prachtige exotische en verrassende planten. Het combineren van de  wat meer gangbare planten met exotische planten is voor elke tuin en huiskamer een verrijking. Elke plant of product dat wij aan gaan bieden is van een grote schoonheid en wijkt verrassend mooi af van de nederlandse gangbare soorten. De exotische soorten zullen uw huis en tuin verder brengen naar dat stukje wereldse pracht waar u elke keer weer even in kunt verdwalen.

 

Inkijk in de kas waar het allemaal mee begon

Rheingold Exotics is opgericht door Babita en Fred. Ik was als jongen al snel weg van cactussen, en succulenten. En heb een brede interesse in de soortenrijkheid. Samen met mijn vader hield ik planten in een kas boven op het dak. Menig keer was ik te vinden bij kwekers om speciale soorten te vinden. Maar nog spannender was het om boven een broeibak te hangen om te kijken welke zaadjes ontkiemt waren en opgroeiden tot mijn eigen opgekweekte planten. Babita is door fred aangestoken met de plantenkoorts en is nu een fervent liefhebber van planten.

 

Adenium in bloei

Wij vinden dat elke soort zijn eigen charme heeft in symmetrie of juist in grillige vormen. Indrukwekkende bloemen als compensatie voor een minder mooie plant of een bijzondere herkomst. Onze overtuiging is dat een plant waarmee je een band hebt een verrijking is in ieders leven.

 

Adenium in mooie vaas

Vanuit onze hobby en passie maken wij ons beroep. Om meer mensen de passie en het genot van planten in hun leven te laten ervaren. Of het nu een simpele cactus is met mooie bloemen , een magistrale palm , een indrukwekkende ruwe maar eveneens verfijnde caudex  of een ilex kersttak met bessen. Voor elke plek of elke behoefte hopen wij onze klanten verder te kunnen helpen met een stukje verwondering, sfeer en gezelligheid.

Wij zullen hierbij als aanvulling op de kamerplanten ook een bijpassende inspirerende range aan potten en vazen aanbieden.

Als klein startend bedrijf zijn wij flexibel, bieden wij veelal producten die buiten het standaard aanbod van de grote ketens valt en producten uit eerste hand.

 

ilex als relatiegeschenk

Omdat planten voor ons veel sfeer in en rondom het huis betekenen zijn wij ook erg blij u vanaf november de ilex kersttakken los en als relatiegeschenk aan te kunnen bieden. Ilex zijn de ultieme kerstversiering. Een bevriende boer levert ons deze takken aan die gedurende twee jaar zo vakkundig en met liefde door hem gekweekt worden vanaf onze eigen grond.

 

Babita en Fred Reijngoudt

 


Wij heten Rheingold Exotics omdat maar weinig mensen onze familienaam in 1 keer goed schrijft!